Du har nok lagt mærke til, at de mest spændende opgaver på arbejdspladsen som regel lander på det bord, hvor den person sidder, der klarer sig bedst.
Men hvordan tager du lige det nøk op og sætter dig selv i samme gunstige position, så DU kan få de mest spændende opgaver?
Faktisk skal der ikke så meget til, fortæller Marie Deleuran, der er seniorkonsulent i Randstad.
Måske tror du, at det kræver mere uddannelse eller en ekstraordinær stor indsats at tage næste skridt op af karrierestigen, men ofte er der er langt mindre - og mere effektive - ting, du kan gøre for at rykke fremad.
"Man behøver ikke nødvendigvis bruge måneder eller år på efteruddannelse for at komme frem på arbejdspladsen," siger Marie Deleuran.
"Det handler faktisk mere om alle de ting, du gør i hverdagen, som gør det tydeligt, at her er en dygtig medarbejder og en god kollega. Modsat vil et negativt menneske, der aldrig gør noget for sine kollegaer, og som ikke kender sine egne styrker og svagheder, som regel komme bagerst i køen på arbejdspladsen," uddyber hun.
Her kommer Marie Deleurans seks gode råd til små ting, du kan gøre for at blive en god medarbejder, og som vil gavne dit karriereforløb.
Tag en personlighedstest
Mange mennesker er faktisk ikke klar over, hvor deres egne styrker findes eller også er de ikke i stand til at sætte ord på. På internettet findes der en række forskellige personlighedstests, som man kan tage. Ikke alle er lige gode, men det kan være en idé at ligge vejen forbi et par stykker. Resultatet vil måske ikke være overraskende, men til gengæld kan det hjælpe dig med at sætte ord på din egen personlighed.
Komplimenter dine kollegaer
Læg mærke til når dine kollegaer gør noget godt og husk at rose dem. Alle kan lide ros, og det giver kredit til dig som afsender, fordi du kommer til at virke som et overskudsmenneske, der kan dele andre menneskers glæde.
Skriv dine succeser ned
På de fleste arbejdspladser afholder ledelsen løbende samtaler med medarbejderne. Men det er ikke altid, alt kommer på bordet - ofte fordi tingene er gået i glemmebogen. I tidsrummet mellem samtalerne er det derfor en god idé lige at skrive sine succeser ned, så du er sikker på, at du kan huske dem til mødet.
Tag ja-hatten på
Det er meget nemt at falde i en negativ spiral og begynde at tale dårligt om virksomheden og kollegerne, men den fælde skal du for alt i verden undgå. Hvis du endelig skal give kritik, så skal den altid være konstruktiv.
Opsøg viden
Den person, der virker nysgerrig i dagligdagen, er ofte også den, der får tildelt de mest spændende projekter. Sørg for at spørge nysgerrigt ind til andres arbejde og interesser. De fleste kan godt lide at tale om sig selv, og det er altid godt at fremstå interesseret og engageret i andres folks arbejde.
Deltag i sociale event
Selvfølgelig kan der være lejligheder, hvor du må melde fra til en sociale begivenheder på arbejdspladsen - men den går bare ikke hver gang. Ved at deltage i sociale arrangementer får du måske også lidt indsigt i dine kollegaers liv udenfor arbedjstiden.